Welke bank past bij mij?

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 25 april 2017

Bij het overstappen van spaarbank en het openen van een nieuw spaarproduct heb je de keuze uit veel verschillende banken. Maar hoe kies je uit dit enorme aanbod nu de bank die het beste bij je past? Door te kiezen voor de bank die biedt wat jij belangrijk vindt! Je kunt onder meer letten op rendement, service, veiligheid en idealen.

Een spaarrekening openen? Vergelijk alle banken en vind de bank die het beste bij je past. Rente spaarrekening >>

Welke bank moet ik kiezen? - Rendement

Het eerste waar veel spaarders naar kijken, is het rendement van het spaarproduct. De hoogte van de spaarrente die de bank vergoedt, bepaalt grotendeels het rendement. Kies je een bank op basis van de rente? Kijk dan ook goed naar de rentestabiliteit van de bank. Een tijdelijk hoge actierente zorgt er waarschijnlijk voor dat je spaargeld op lange termijn alsnog niet optimaal rendeert.

Naast de rente kun je ook rekening houden met eventueel bijkomende kosten. Moet je bijvoorbeeld verplicht een betaalrekening openen of is de spaarrekening onderdeel van een pakket waarvoor je kosten betaalt? Dit zijn allemaal zaken die het rendement van de spaarrekening verlagen.

Welke bank kiezen? - Service

Naast het rendement kun je ook kijken naar de service van de bank. Is het spaarproduct eenvoudig te openen? Hoe gebruiksvriendelijkheid is de website? Hoe klantvriendelijk is de serviceverlening? Heeft de bank kantoren in de regio of dien je alles online te regelen? Dit zijn allemaal zaken die je keuze voor een bepaalde bank kunnen beïnvloeden.

Tip! In de vergelijkingen van Rente.nl zie je direct hoe huidige klanten de bank beoordelen. Wellicht helpt je dit de bank te vinden die het beste bij je past.

Bank kiezen - Veiligheid

Uiteraard wil iedere spaarder dat het spaargeld bij een faillissement van de bank gegarandeerd is. Het depositogarantiestelsel garandeert spaartegoeden tot 100.000 euro, echter alleen voor banken met een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). De meeste andere Europese landen kennen eenzelfde garantiestelsel. Wil je er zeker van zijn dat je je spaargeld terugkrijgt als de bank failliet gaat, controleer dan altijd even of de betreffende bank onder het depositogarantiestelsel valt.

Tip! De banken die in de vergelijkingen van Rente.nl getoond worden, vallen allemaal onder het Nederlands depositogarantiestelsel of een ander Europees stelsel dat hetzelfde bedrag garandeert. Zo weet je dus zeker dat je bij een faillissement van de bank je spaargeld tot maximaal 100.000 euro terugkrijgt.

Welke bank past bij mij? – Idealen

Tot slot kun je rekening houden met de idealen en het investeringsbeleid van banken bij het kiezen van een bank. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Eerlijke Bankwijzer, waar je het beleid van banken vergelijkt op onder meer arbeidsrechten, bonussen, mensenrechten en natuur. Je vindt zo direct een bank die past bij jouw idealen.

Haal meer uit je spaargeld Vergelijk direct alle spaarrekeningen en zie hoeveel extra rendement jij behaalt door over te stappen naar de bank met de hoogste rente! Spaarrente vergelijken >>