Geld lenen voor zonnepanelen

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 24 maart 2017

Omdat zonnepanelen goed zijn voor het milieu en ervoor zorgen dat de energiekosten afnemen, hebben veel Nederlanders hier interesse in. Zonnepanelen kosten echter veel geld. Het is daarom slim om op tijd te beginnen met sparen, zodat je de zonnepanelen met je spaargeld kunt betalen. Lukt dit niet of wil je direct zonnepanelen aanschaffen? Dan heb je verschillende opties om een lening voor zonnepanelen af te sluiten:

Lenen voor zonnepanelen? Vergelijk alle leningen online, vind de best passende lening voor zonnepanelen en bespaar op de financiering! Geld lenen vergelijken >>
  • Lenen bij een bank
  • Lenen bij de gemeente
  • Lenen bij GreenLoans
  • Hypotheek verhogen

Lening voor zonnepanelen

Allereerst kun je geld lenen bij een bank of kredietverstrekker. Een persoonlijke lening past het best bij een leendoel als zonnepanelen, omdat je vooraf precies weet hoeveel je maandelijks betaalt en hoelang je bezig bent met aflossen. Sommige banken ondersteunen particulieren die investeren in zonnepanelen door een korting op de rente te geven.

Geld lenen voor zonnepanelen - Bij de gemeente

Een lening bij je gemeente is een andere manier om zonnepanelen te financieren. Verschillende gemeenten in Nederland bieden namelijk een duurzaamheidslening aan. De rente ligt doorgaans lager dan de rente die banken vragen, maar de voorwaarden verschillen wel per gemeente. Heb je interesse in een duurzaamheidslening? Informeer dan bij je gemeente naar de mogelijkheden.

Lening voor zonnepanelen - Groene lening

GreenLoans is een kredietverstrekker die groene leningen aanbiedt voor particulieren. De rente die je betaalt voor een lening bij GreenLoans is vrijwel gelijk aan de kredietrente die banken vragen. 

Zonnepanelen hypotheek

Tot slot kun je geld lenen voor zonnepanelen door je hypotheek te verhogen. De hypotheekrente ligt lager dan de rente die je betaalt voor een lening, waardoor deze optie aantrekkelijk lijkt. Het verhogen van je hypotheek brengt echter de nodige kosten met zich mee. Bovendien mag je niet zomaar je hypotheek verhogen. Mocht je hierin interesse hebben, vraag je hypotheekverstrekker dan naar de voorwaarden.

Tip! In het artikel ‘Hypotheek verhogen kosten’ lees je met welke kosten je te maken krijgt en hoe hoog deze zijn.

Geld lenen zonnepanelen voordelig?

Welke lening je ook afsluit voor zonnepanelen, het is altijd verstandig vooraf te berekenen of de kosten van de lening en zonnepanelen wel opwegen tegen de baten. Door het bedrag dat je verwacht te besparen op gas- en lichtkosten te vergelijken met de kosten van de lening en zonnepanelen, zie je of de investering de moeite waard is.

Goedkoop lenen voor zonnepanelen? Online vergelijk je eenvoudig het grootste aanbod leningen op rente en voorwaarden. Kies de lening die het best bij je past en sluit deze direct af! Goedkoop geld lenen >>