Prijzenslag kredietverstrekkers - Rente leningen verder gedaald

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 28 oktober 2020

Er lijkt dit jaar een heuse prijzenslag uitgebroken onder kredietverstrekkers. Zij verlagen steeds vaker hun rentes en volgen elkaar daarin steeds sneller op, constateert rentevergelijkingssite Rente.nl.

Strijd vooral bij hogere leenbedragen

“De strijd is vooral zichtbaar bij de hogere leenbedragen. Bijna elke bank of kredietverstrekker heeft ook weer de afgelopen weken wel één of meerdere keren de rente voor persoonlijke leningen verlaagd”, zegt Amanda Bulthuis van Rente.nl. Sinds 23 oktober vraagt DEFAM Premium voor een persoonlijke lening van € 50.000 euro of hoger nog maar 3,5% rente. Dit is een historisch lage rente voor kredieten. Interbank volgde op 27 oktober en heeft nu ook een rente van 3,5% voor deze bedragen. Gemiddeld daalde de leenrente voor € 50.000 van 4,9% naar 4,7%. “Dat lijkt misschien een klein verschil, maar bij een looptijd van 10 jaar scheelt het je toch € 600 aan rentekosten.”

Gemiddelde rente persoonlijke lening 2020

Maar ook bij lagere bedragen steeds lagere rente

Ook bij persoonlijke leningen van rond de € 20.000 worden de rentes steeds lager. Daar daalde de gemiddelde leenrente in 2020 van 5,43% naar 5,15%. Inmiddels vraagt BNP Paribas nog maar 4,1% rente. Daarna volgen DEFAM Premium en Interbank met 4,2%.

Vraag naar lenen blijft groot

De concurrentie op de leenmarkt neemt steeds verder toe. Dat banken er meer en meer om strijden de laagste rente te bieden, komt volgens Bulthuis mede doordat de vraag naar lenen groot blijft. “Ondanks de corana-crisis willen mensen nog steeds geld lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing of het verduurzamen van hun woning. Daarnaast blijft, door de dalende rentes, je lening oversluiten populair. Hierdoor is het voor kredietverstrekkers erg interessant om de laagste rente te bieden. We verwachten daarom ook dat de leenrentes de komende tijd nog verder zullen blijven dalen.”

Tags: