Gemeentelijke kredietbank lening aanvragen

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 12 september 2017

Een lening aanvragen via de Gemeentelijke Kredietbank is een laatste redmiddel als je echt geld nodig hebt en nergens anders een lening krijgt. Misschien heb je een te laag inkomen, heb je een BKR-notering of ben je ouder dan 65 jaar. Als een bank of kredietverstrekker je geen lening verstrekt is een gemeentelijke lening altijd het proberen waard. Met een sociale lening via de gemeente leen je eenmalig een bedrag tegen een vaste rente en looptijd, waarna je maandelijks een vast bedrag aflost. 

Goedkoop geld lenen? Kies altijd een lening die bij je past. Vergelijk direct voor de laagste rente en beste voorwaarden. Goedkoop geld lenen >>

Geld lenen gemeente – Hoeveel lenen?

De hoogte van een lening bij de gemeente hangt net zoals alle andere leningen af van meerdere factoren. De gemeente kijkt hiervoor onder andere naar je leeftijd, je inkomen, je uitgaven en of je een BKR notering hebt. Meestal heb je de mogelijkheid om bij de gemeente minimaal 500 euro en maximaal 4.000 euro te lenen. Dit verschilt echter per gemeente.   

Geld lenen bij de gemeente – Rente

Geld lenen kost geld. Dit is ook zo als je leent bij de gemeente. De meeste gemeenten vragen een marktconforme rente voor hun leningen. Dat wil zeggen dat ze net zoveel rente vragen als elke andere bank of kredietverstrekker. Het is dus niet zo dat je een lagere rente betaalt of goedkoper uit bent wanneer je leent via de gemeente. Het voordeel zit hem in het feit dat je überhaupt een lening krijgt.

Gemeentelijke kredietbank lening aanvragen

Niet elke gemeente in Nederland verstrekt leningen, maar je mag alleen een lening aanvragen in de gemeente waar je woont. Woon je dus in een gemeente die geen sociale leningen verstrekt, dan gaat het je ook niet lukken ergens anders een dergelijke lening af te sluiten. Je kunt dan alleen nog maar zo veel mogelijk banken en kredietverstrekkers aanspreken en hopen dat er toch een bijzit die je een lening wil verstrekken. Hier kun je opzoeken of jouw gemeente een sociale kredietbank heeft die leningen vertrekt.  

Kies niet alleen voor de laagste rente!Kijk ook goed naar de verschillende voorwaarden die banken en kredietverstrekkers hanteren. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat een lening alsnog erg duur of juist voordelig uitvalt! Geld lenen vergelijken >>
Tags: