Kosten studentenkrediet bank erg hoog

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 24 maart 2017

Studenten die een studentenkrediet afsluiten bij een bank, hebben in sommige gevallen aan het einde van de looptijd het dubbele betaald aan rente. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl. Over een studentenkrediet van 2.500 euro bij Rabobank betaal je bijvoorbeeld ruim 2.900 euro aan rente.

Goedkoop geld lenen? Vergelijk nu alle aanbieders en kies de lening met de laagste rente! Goedkoop geld lenen >>

Studentenkrediet aanvragen

Rabobank en ING Bank zijn de enige banken die een lening speciaal voor studenten aanbieden. Tijdens de looptijd ben je als student niet verplicht om af te lossen, maar de rente loopt wel door. Als je na je studie gaat aflossen, is het bedrag tot wel 1,5 keer zo groot geworden als het bedrag dat je oorspronkelijk had geleend.

Studentenkrediet Rabobank 

Sluit je bijvoorbeeld bij Rabobank een studentenkrediet af van 2.500 euro en los je iedere maand netjes het vastgestelde termijnbedrag van 84 euro af, dan ben je aan het einde van de looptijd ruim 2.900 euro aan rentekosten kwijt. Het bedrag dat je aan rente betaalt is in dit geval dus hoger dan het bedrag dat je geleend hebt.

Studentenkrediet DUO

Studenten worden daarom afgeraden om een studentenkrediet bij een bank af te sluiten. Heb je als student extra geld nodig? Dan kun je beter bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) lenen. In 2013 betaal je namelijk slechts 0,6 procent rente over een lening bij DUO, veel minder dan de rentepercentages bij Rabobank en ING.

Een lening goedkoop afsluiten? Vergelijk eenvoudig online alle aanbieders op rente en voorwaarden. Kies de lening die het best bij je past! Geld lenen vergelijken >>
Tags: