Geld lenen zonder vast contract

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 24 maart 2017

Veel kredietverstrekkers verstrekken alleen leningen aan consumenten met een vast contract. Maar wat nu als je geen vast contract hebt, maar bijvoorbeeld een uitkering of tijdelijk dienstcontract? Kun je dan toch geld lenen? Je leest het in onderstaand artikel op Rente.nl.

Lening aanvragen zonder vast contract

Bij veel kredietverstrekkers is het mogelijk een lening zonder vast contract aan te vragen, zeker wanneer het gaat om kleinere leenbedragen. Kredietverstrekkers stellen vaak wel aanvullende voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je 25 jaar of ouder en getrouwd bent, dat je in het verleden minimaal twee jaar gewerkt hebt en dat je geen negatieve registratie bij het BKR hebt. Als je aan deze aanvullende voorwaarden voldoet, kun je bij veel kredietverstrekkers lenen zonder een vast contract.

Geld lenen zonder vast contract

Heb je wel een tijdelijk contract? Dan vergroot je de mogelijkheden om te lenen wanneer je over een intentieverklaring van je werkgever beschikt. In deze verklaring geeft je werkgever aan dat hij de intentie heeft je tijdelijke dienstverband voort te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Hierdoor heeft de kredietverstrekker meer garantie dat je ook in de toekomst over voldoende inkomen beschikt om de maandlasten van de lening te dragen. Op deze site vind je een voorbeeld intentieverklaring.

Lening zonder vast contract – Zzp’ers

Ook als zzp’er beschik je niet over een vast contract. Je inkomen kan maandelijks schommelen, bijvoorbeeld als gevolg van de bedrijfsresultaten en/of investeringen. En dat heeft weer invloed op je persoonlijke bestedingsruimte. Om te kijken of je als zzp’er de maandlasten van een lening kunt dragen, baseren kredietverstrekkers zich daarom vaak op de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. Overleg deze met je bank om te kijken wat de mogelijkheden voor een lening zijn.