Geld lenen voor inboedel

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 28 mei 2018

Eens in de zoveel jaar wil je het liefst al je oude meubels de deur uitdoen en een compleet nieuwe inrichting kopen. Maar zoals met alles kost ook dit een hoop geld. Geld lenen voor een nieuwe inboedel is dan een reële optie. Als lening adviseren wij in dat geval een persoonlijke lening. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente. Deze betaal je terug in termijnen, waardoor je exact weet waar je aan toe bent. Omdat meubels van zichzelf al duur genoeg zijn, is het wel belangrijk dat je niet te veel betaalt voor je lening. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod leningen. Let dan niet alleen op laagste rente, maar kijk ook goed naar de looptijd en voorwaarden.

Geld lenen voor inboedel? Mensen die op Rente.nl vergelijken voordat ze een lening afsluiten betalen elke maand gemiddeld 1,1 procent minder rente. Vergelijk en vind de laagste rente. Goedkoop geld lenen >>

Persoonlijke lening inboedel, waar op letten?

Laagste rente: Het eerste punt waar je op moet letten ligt natuurlijk voor de hand. Kies altijd voor een zo laag mogelijke rente. Het verschil tussen de hoogste en laagste rente verschilt al maar liefst 4,1 procent. Dat zijn bij een lening voor nieuwe inboedel al snel honderden euro’s in de maand.

Korte looptijd: Kies altijd voor een zo kort mogelijke looptijd. Je betaalt dan maandelijks wel iets meer geld, je bent wel sneller van de lening af. Hoe korter de looptijd, hoe lager de uiteindelijke kosten.

Gunstige voorwaarden: De voorwaarden van een lening bepalen voor een groot deel of een lening duur of juist goedkoop uitvalt. Mag je de lening vervroegd aflossen of werkt de kredietverstrekker met boeterente? Wordt de resterende schuld bij eventueel overlijden kwijtgescholden of blijven je nabestaanden met een lening achter? Allemaal factoren die het vergelijken waard zijn.

Tip! Geen kwijtschelding bij overlijden? Dan is een overlijdensrisicoverzekering het overwegen waard.

Alternatieven geld lenen voor inrichting huis

Wil je een nieuwe inboedel kopen, dan is een persoonlijke lening volgens on dus het meest geschikt. Er zijn echter nog een aantal andere manier van geld lenen voor inboedel. Zo heb je de mogelijkheid van een doorlopend krediet of door je meubels op afbetaling te kopen:

  • Geld lenen voor inboedel - Doorlopend krediet

    Naast de persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm het doorlopend krediet. Dit is een erg flexibele leenvorm, waarbij je al snel meer geld leent dan je eigenlijk nodig hebt. Je spreekt met de kredietverstrekker een limiet af, waarbinnen je onbeperkt mag opnemen en aflossen. Je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag en de rente die je betaalt is flexibel. Deze vorm is geschikt als je vooraf niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je je huis gaat verbouwen.

  • Inrichting huis kopen op afbetaling

    Een andere vorm van geld lenen voor inboedel is het kopen op afbetaling. Wat het aanbod ook is, kopen op afbetaling is altijd duurder dan geld lenen via een kredietverstrekker. Pas hier dan ook mee op! Voor je het weet zit je vast aan een zeer dure lening.

Tip! Geheel nieuwe inboedel gekocht? Pas hier dan je inboedelverzekering op aan. Op een vergelijkingssite als Geld.nl vind je direct de goedkoopste inboedelverzekering voor je nieuwe inboedel.

Geld lenen voor inrichting huis?Op Rente.nl vergelijk je 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>