Elektrische fiets financieren

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 03 juli 2018

Zoek je een lening voor een elektrische fiets? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent het bedrag dat de elektrische fiets kost en betaalt deze in vaste termijnen en tegen een vaste rente terug. Zo weet je vooraf exact waar je aan toe bent. We raden wel altijd aan om een eerst goede vergelijking te maken om de best passende lening voor je elektrische fiets te vinden. Let dan speciaal op de rente, de voorwaarden en de looptijd.

Lening voor elektrische fiets? Mensen die vergelijken op Rente.nl voor ze een lening afsluiten betalen gemiddeld 1,1 procent minder rente. Vergelijk en vind de laagste rente. Goedkoop lenen >> 

Lening voor e-bike, waar op letten?

Wil je een persoonlijke lening voor je elektrische fiets? Loop dan niet direct naar je vertrouwde bank. Er zijn namelijk nog veel meer kredietverstrekkers die wellicht een lagere rente vragen en betere voorwaarden hanteren. Vergelijk daarom altijd het grootste aanbod leningen op een aantal punten:

  • Rente – Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste kredietverstrekker loopt op tot ruim 4 procent. Op een lening voor een elektrische fiets zijn dat elke maand tientallen euro’s.
  • Voorwaarden – Ook de voorwaarden bepalen de uiteindelijk prijs van je lening. Lees deze dan ook goed door. Controleer bijvoorbeeld of je tussentijds extra mag aflossen of dat de kredietverstrekker een boeterente in rekening brengt.
  • Looptijd – Kies een gunstige looptijd. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Dit lijkt in eerste instantie gunstig, dat is het echter niet. Een langere looptijd betekent ook dat je langer aflost en langer rente betaalt. Kies dus altijd voor een zo kort mogelijke looptijd tegen maandlasten die je makkelijk kunt dragen. 

E-bike financieren, hoeveel lenen?

Wil je een elektrische fiets kopen, dan ben je al snel 1.500 euro kwijt. Via Rente.nl is het minimale leenbedrag echter 2.500 euro. Houd hier dus rekening mee wanneer je een elektrische fiets wilt financieren middels een lening.

Alternatief lening elektrische fiets

Vaak heb je de mogelijkheid een elektrische fiets op afbetaling te kopen. Je betaalt dan een gedeelte vooraf en de rest in termijnen. Dit is natuurlijk gewoon een lening, maar dan bij de winkel. Pas hier alsjeblieft mee op. Vaak vallen dit soort regelingen achteraf een stuk duurder uit. De rente die je betaalt is meestal hoger en vaak start je niet direct met afbetalen, terwijl de rente wel al wordt gerekend.

Lening voor elektrische fiets aanvragen is heel makkelijk! Op Rente.nl vergelijk je 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>