Wat is op dit moment de hypotheekrente?

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 19 november 2018

De hypotheekrente staat historisch laag. Nog nooit waren hypotheken zo goedkoop. Vooral de hypotheekrentes voor een langere periode zijn de afgelopen jaren fors gedaald. maar ook de variabele hypotheekrentes en de rentes tot 1 jaar vast staan ongekend laag. Maar hoe laag zijn de rentes nu eigenlijk precies en waarom zijn deze op dit moment zo laag?

De laagste hypotheekrente?Vergelijk online en bespaar direct op je maandlasten!
Actuele hypotheekrente >>

Hypotheekrente op dit moment

Hypotheekverstrekkers kopen in op de geld- en kapitaalmarkt. Voor de hypotheekrente wordt dan gekeken naar de Euriborrente. Dat is het tarief waartegen een groot aantal Europese banken elkaar leningen verstrekken. Om de economie te stimuleren heeft de Europese Centrale Bank (ECB) deze Euriborrente de laatste tijd zeer laag gehouden. Hierdoor kunnen geldverstrekkers goedkoop geld inkopen. Daar komt bij dat de rente op de kapitaalmarkt door de wereldwijde economische crisis de laatste jaren ook fors is gedaald. Hierdoor kennen de hypotheekrentes de huidige lage stand.

Ontwikkeling hypotheekrente

Hoe lang de hypotheekrente nog zo laag blijft hangt af van de economische ontwikkelingen. De economie krabbelt langzaam op en is zich aan het herstellen. Maar tegelijkertijd zijn er meerdere crisissen in de wereld die dit herstel weer afremmen. Er lijkt dus sprake te zijn van evenwicht. Dat betekent dat de hypotheekrente nog wel even op dit niveau blijft.

Wat is de rente op dit moment? - Vergelijken 

Het is en blijft dus erg belangrijk om goed en objectief hypotheekrente te blijven vergelijken. Dit doe je heel eenvoudig op Geld.nl. Zo vind je de goedkoopste hypotheken met de beste voorwaarden, waardoor je flink kunt besparen op je maandlasten!

Betaal niet onnodig veel voor je hypotheek. Vergelijk direct alle aanbieders voor de hypotheek met de beste voorwaarden en laagste hypotheekrente. Hypotheekrente vergelijken >>