Hypotheekrente verwachting

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 28 oktober 2019

Een van de keuzes die je maakt wanneer je een hypotheek afsluit, is die tussen een variabele en vaste hypotheekrente. Kies je voor een vaste hypotheekrente, dan moet je ook bepalen hoelang je de rente vastzet. Dit zijn belangrijke beslissingen die van invloed zijn op je maandlasten. De verwachte hypotheekrente helpt je wellicht bij het maken van je keuze. Maar wat is de verwachte hypotheekrente ontwikkeling?

Nieuwe hypotheek afsluiten?Bespaar direct. Ga voor de laagste rente en beste voorwaarden!
Actuele hypotheekrente >>

Wat gaat de hypotheekrente doen? 

Hypotheekexperts maken bij hun prognose van de hypotheekrente onderscheid tussen de kortlopende en langlopende hypotheekrente. Kortlopende hypotheekrentes, de rentes die maximaal 1 jaar vast staan, worden bepaald door de ontwikkelingen op de geldmarkt, zoals de Euribor. Het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) speelt hierbij onder meer een rol. De langlopende hypotheekrentes, rentes die meer dan 1 jaar vast staan, zijn afhankelijk van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt, zoals de rente op staatsleningen. De inflatie en de economische verwachtingen zijn hier onder meer van belang.

Rente hypotheek verwachting - Kortlopend

De verwachting is dat de kortlopende hypotheekrente de komende periode ongeveer op hetzelfde lage niveau blijft.*

Hypotheekrente verwachting - Langlopend

De verwachting voor de langlopende hypotheekrente is dat deze de komende periode ook op hetzelfde lage niveau blijft.*

* De hierboven genoemde prognose geldt voor de maand oktober 2019. Aan de voorspelling kunnen geen rechten worden ontleend. Klik hier voor een toelichting.

Betaal niet onnodig veel voor je hypotheek!Vergelijk eenvoudig online voor de hypotheek met de beste voorwaarden en laagste hypotheekrente. Hypotheekrente vergelijken >>
Tags: