Euribor en spaarrente

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 09 juni 2015

Euribor is simpel gezegd de prijs die een bank betaalt aan andere banken voor kortlopende leningen. Maar welke invloed heeft deze Euribor eigenlijk op je spaarrente? Je leest het hier op Rente.nl.

Spaarrente gekoppeld aan Euribor

De hoogte van het Euribor tarief heeft een sterke invloed op de spaarrente die banken bieden. Deze is wel altijd iets lager dan het Euribor tarief. Het verschil is voor de bank. Op het moment dat Euribor daalt, wordt deze marge automatisch kleiner, zodat de bank vaak besluit om de spaarrentes ook te verlagen. Andersom werkt dit meestal hetzelfde.

Banken volgen echter niet altijd precies de rentestanden van Euribor. Een bank kan namelijk bepaalde redenen hebben om meer of minder spaarrente te betalen. Ze zijn vrij om eigen keuzes te maken. Wel wordt hun spaarrente altijd gebaseerd op de stand van de Euribor, aangezien deze een goede indicator is van de interbancaire markt waarop banken geld kunnen lenen.  

Haal meer uit je spaargeld!Vergelijk direct alle spaarrekeningen online en zie hoeveel extra rendement jij behaalt door over te stappen naar de bank met de hoogste rente! Spaarrente vergelijken >>