Onafhankelijk hypotheekadvies

Als je een hypotheek gaat afsluiten, dan is een goed advies erg belangrijk. Je kunt een hypotheekadvies krijgen van de bank, maar ook kiezen voor een onafhankelijk hypotheekadvies van een financieel adviseur. Een onafhankelijk advies biedt je de mogelijkheid om alle aspecten goed te bekijken en mee te nemen in je overweging. Hier vind je uitgebreide informatie over het (online) onafhankelijke hypotheek advies

Artikelen en achtergrond Onafhankelijk hypotheekadvies

Onafhankelijk hypotheekadvies
Redactie Rente.nl

Sinds 2013 moeten banken en hypotheekadviseurs de kosten voor hypotheekadvies direct afrekenen bij de consument in plaats van deze te verwerken in de hypotheekrente. Hierdoor zien consumenten meteen hoeveel zij moeten betalen voor hypotheekadvies en bovendien kunnen zij de kosten van verschillende adviseurs vergelijken. Als je deze kosten vergelijkt, merk je al snel dat onafhankelijk hypotheekadvies veel meer kost dan advies van een bank. Is dit onafhankelijke advies dan wel een goede keuze?

Lees verder
Hoelang hypotheekrente vastzetten?
Redactie Rente.nl

Sluit je een hypotheek af of loopt de rentevaste periode van de hypotheek af? Dan sta je voor de keuze: zet ik mijn hypotheekrente vast of kies ik voor een variabele hypotheekrente? Ga je voor een vaste hypotheekrente, dan moet je vervolgens nog bepalen hoelang je de rente vastzet. Er bestaan namelijk verschillende rentevaste perioden, uiteenlopend van 1 tot wel 30 jaar. Maar wanneer is het verstandig om de rente voor langere tijd vast te zetten, en wanneer heeft een korte rentevaste periode de voorkeur?

Lees verder