Lening voor zwembad

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 08 mei 2018

Is het je wens een eigen zwembad te hebben en wil je het zwembad financieren met een lening? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent dan namelijk een vast bedrag tegen een vaste rente. Zo weet je precies hoeveel de lening voor je zwembad uiteindelijk kost. Om er zeker van te zijn dat je niet onnodig veel betaalt, raden wij ook aan om online persoonlijke leningen te vergelijken. Let dan vooral op de laagste rente, de beste voorwaarden en een gunstige looptijd.

Lening voor zwembad? Mensen die op Rente.nl vergelijken voor ze een lening afsluiten betalen elke maand gemiddeld 1,1% minder rente. Vergelijk en vind de laagste rente. Goedkoop lenen >>

Lening zwembad, waar op letten?

Kies de laagste rente. Dit klinkt heel logisch, toch sluiten mensen vaak zonder te vergelijken een lening af bij hun vaste bank. Hierdoor betaal je al snel veel te veel voor de lening voor je zwembad. Het verschil tussen de hoogste rente en laagste rente is maar liefst 4,1 procent. Goed vergelijken loont in dit geval dus écht. 

Bepaal een gunstige looptijd. Door te kiezen voor een langere looptijd heb je lagere maandlasten. Alleen betaal je onder de streep een stuk meer dan wanneer je kiest voor een korte looptijd. Ja, de maandlastenzijn iets hoger, maar twee jaar korter aflossen scheelt je gemiddeld 1.200 euro aan rente! 

Lees de voorwaarden. Staar je niet alleen blind op een lage rente, maar controleer ook de voorwaarden. Deze zorgen namelijk vaak voor verborgen kosten. Kijk bijvoorbeeld of je de lening kosteloos vervroegd mag aflossen en of de kredietverstrekker de lening kwijtscheldt bij overlijden.

Tip! Geen kwijtschelding bij overlijden? Dan biedt een overlijdensrisicoverzekering uitkomt. Je betaalt iets meer, maar mocht er ooit iets met je gebeuren, dan blijven je nabestaanden niet met een dure lening achter.

Financiering Zwembad, hoeveel lenen?

Om je een goed idee te geven van wat een zwembad je ongeveer kost, hebben we een aantal zaken voor je op een rij gezet. Let op! We hebben het hier over de gemiddelde vanaf prijs van een groot zwembad van 6 meter lang en 3 meter breed.

  • Grondwerk vanaf 1.000 euro
  • Zwembad vanaf 10.000 euro
  • Filterinstallatie vanaf 1.500 euro
  • Binnen afwerking vanaf 1.000 euro
  • Zwembad afdekking vanaf 1.000 euro
  • Onderwaterverlichting vanaf 1.000 euro

Het leenbedrag voor het aanleggen van een zwembad met bovenstaande afmetingen bedraagt dus al snel 15.000 euro. 

Alternatieven lening voor zwembad

Naast de persoonlijke lening zijn er nog enkele andere financieringsmogelijkheden voor je zwembad. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een doorlopend krediet of betaal je het zwembad op afbetaling. Deze twee mogelijkheden lijken misschien interessant, maar er kleven toch wat nadelen aan:

Doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is erg handig wanneer je vooraf niet precies weet hoeveel een zwembad je exact gaat kosten. Je mag bij een doorlopend krediet namelijk onbeperkt opnemen en aflossen tot een vooraf afgesproken bedrag. De rente is echter flexibel en het risico is groot dat je meer leent dan strikt noodzakelijk. Het is dus een flexibele vorm van lenen, die meestal duurder uitvalt.

Kopen op afbetaling. Koop je een zwembad, dan heb je ook de mogelijkheid deze op afbetaling te kopen bij de producent of leverancier. De rente die zij hanteren is meestal hoger en de voorwaarden minder gunstig. Met andere woorden, het is hoogstwaarschijnlijk een erg dure lening.

Financiering zwembad aanvragen is heel makkelijk!Op Rente.nl vergelijk je 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>