Lening zonnepanelen aftrekbaar?

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 15 augustus 2017

Zonnepanelen leveren een mooie energiebesparing op. Goed voor het milieu en uiteindelijk ook goed voor je portemonnee. Maar voordat de zonnepanelen echt een kostenbesparing opleveren, moet je natuurlijk eerst de aanschafkosten terugverdienen. Zeker als je een lening afsluit voor de zonnepanelen, duurt het even voordat je de kosten terugverdiend hebt. Gelukkig is de rente van deze lening onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Lening voor zonnepanelen?  Dat kan direct en is heel makkelijk. Vergelijk snel en profiteer nog van de lage rente! Geld lenen vergelijken >>

Zonnepanelen aftrekbaar - Gemeenten

Sommige gemeenten bieden een speciale lening aan voor energiebesparende maatregelen aan huis. Met deze lening kun je bijvoorbeeld zonnepanelen financieren. Over deze lening betaal je een lagere rente dan wanneer je geld leent bij de bank, omdat de gemeente een korting biedt op de rente. Deze lening voor zonnepanelen is aftrekbaar.

Lening voor zonnepanelen aftrekbaar - GreenLoans

GreenLoans biedt leningen aan speciaal voor duurzame aanpassingen aan je woning. Je leent dan 2.500 tot 50.000 euro en dit ga je elke maand terugbetalen. Ook deze lening is aftrekbaar.

Zonnepanelen aftrekbaar 2017 - Verbouwdepot

Een verbouwdepot sluit je af bovenop je hypotheek en is speciaal voor verbouwingen bedoeld. Eigenlijk open je een soort betaalpotje, waaruit de rekeningen voor de verbouwing worden betaald. Onder voorwaarden is dit verbouwdepot aftrekbaar, samen met je hypotheek.

Zonnepanelen fiscaal aftrekbaar - Bij de bank

Natuurlijk kun je ook gewoon een lening afsluiten bij de bank om zonnepanelen te financieren. Je betaalt dan vaak wel een iets hogere rente dan wanneer je gebruik maakt van de bovenstaande opties. Je kunt kiezen voor een doorlopend krediet en voor een persoonlijke lening, maar alleen de persoonlijke lening is fiscaal aftrekbaar.

Lening zonnepanelen aftrekbaar 2017 – Hoe het werkt

Als je lening voor zonnepanelen aftrekbaar is, moet je zorgen dat je alle bewijzen bewaart waarmee je aan kunt tonen dat je de lening daadwerkelijk voor zonnepanelen hebt gebruikt. Zeker als je kiest voor persoonlijke lening is dit van belang. Vervolgens geef je bij je belastingaangifte op hoeveel rente je in het afgelopen jaar hebt betaald over de lening voor zonnepanelen. Dit bedrag trekt de Belastingdienst dan van je belastbaar inkomen in box 1 af. Dat wil zeggen dat je over een lager inkomen belasting betaalt.

Goedkoop een lening afsluiten? Vergelijk eenvoudig alle aanbieders online op rente en voorwaarden. Kies de lening die het best bij je past! Goedkoop geld lenen >>