Geld lenen voor scooter

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 20 februari 2018

Wil je geld lenen voor een scooter? Dan adviseren wij je een persoonlijke lening. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente. Zo weet je vooraf exact na hoeveel maanden de lening is afbetaalt en wat je uiteindelijk kwijt bent aan rentekosten. Voor je een persoonlijke lening afsluit is het wel verstandig om een goede vergelijking te maken. Let daarbij vooral op de rente, de voorwaarden en de looptijd.

Lening scooter afsluiten? Op Rente.nl vergelijk je 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>

Scooter financiering, waar op letten?

Er zijn een hoop kredietverstrekkers die allemaal een andere rente vragen en andere voorwaarden hanteren. Om de best passende persoonlijke lening te vinden voor je scooter is het zaak om deze verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

  • Rente – Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een goede lening is de rente. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente loopt op tot wel 4 procent. Op een lening van 3.000 euro hebben we het dus al snel over tientallen euro’s per maand.
  • Voorwaarden – De voorwaarden kunnen ervoor zorgen dat de lening onverwachts een stuk duurder uitvalt. Kijk bijvoorbeeld goed of je tussentijds extra mag aflossen of dat bij eventueel overlijden de restschuld wel of niet wordt kwijtgescholden. 
  • Looptijd – Een langere looptijd betekent lagere maandlasten. Dit klinkt interessant, maar uiteindelijk ben je gewoon meer geld kwijt voor de lening. Je betaalt tenslotte langer rente. Kies daarom altijd voor een zo kort mogelijke looptijd met maandlasten die goed te dragen zijn. 

Tip! Wil je een scooter kopen, maar denk je deze maar twee jaar te rijden? Kies dan een lening met een kortere looptijd. Je wilt niet de lening voor een scooter aflossen terwijl je deze niet meer in je bezit hebt. 

Lening voor scooter, hoeveel lenen?

Hoeveel geld je moet lenen om een scooter te kunnen kopen ligt natuurlijk helemaal aan het type scooter dat je wilt. Gemiddeld ben je voor een nieuwe scooter ongeveer 2.500 euro kwijt.

We hebben voor jou prijsindicaties van zes populaire scooters op een rijtje gezet. 

Vespa Sprint S 3.549 euro
Piaggio Zip  1.799 euro
SYM Mio 50i  1.999 euro
Kymco Agility 1.649 euro
Peugeot Speedfight 4 2.599 euro
Vespa Primavera 3.399 euro

(Prijzen zijn van 31-05-2018)

Let op! Om een lening af te sluiten moet je in Nederland 18 jaar oud zijn. Daarnaast is het minimale leenbedrag 2.500 euro

Alternatieven lening scooter

Wij adviseren je dus een persoonlijke lening. Maar er zijn ook nog andere manieren om de aankoop van een scooter te financieren.

  • Uitgesteld betalen - Een alternatief voor de persoonlijke lening is een scooter uitgesteld betalen via de dealer. De meeste dealers hebben een betalingsregeling samengesteld, waarbij je de scooter binnen een bepaalde periode dient af te betalen. Let hier mee op! Vaak betaal je eenmalig hoge administratiekosten en is de afbetalingstermijn zeer kort. Hierdoor krijg je te maken met hoge maandlasten. 
  • Scooter lease – Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om een scooter te leasen. Je betaalt dan voor een bepaalde periode een vast bedrag per maand en aan het eind van die periode is de scooter afbetaald en van jou. Ook hierbij geldt dat je goed moet kijken naar de uiteindelijke kosten. Die zullen namelijk altijd hoger liggen dan de scooter eigenlijk kost. Of dit duurder of gunstiger is dan een lening zul je zelf moeten achterhalen.
Geld lenen voor scooter? Mensen die op Rente.nl vergelijken voordat ze een lening afsluiten betalen gemiddeld 1,1 procent minder rente. Vergelijk en vind de laagste rente. Goedkoop lenen >>