Lening voor kozijnen

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 31 mei 2018

Of je nu kiest voor hardhouten kozijnen of voor onderhoudsvrije kunststof kozijnen, feit is dat het een prijzige investering is. Zijn je kozijnen aan vervanging toe, maar heb je nog niet genoeg geld gespaard? Dan is geld lenen voor kozijnen een goede optie. De meest voor de hand liggende leenvorm is dan de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Als je kiest voor een van deze opties zijn er wel een aantal zaken waar je goed op moet letten!

Kozijnen financieren? Mensen die eerst vergelijken op Rente.nl voordat ze een lening afsluiten, betalen 1,1 procent minder rentekosten. Vergelijk snel en sluit af! Goedkoop lenen >>  

Lening kozijnen, kies de juiste leenvorm!

De persoonlijke lening en het doorlopend krediet zijn dus de meest voor de hand liggende leenvormen om je kozijnen te financieren. Maar wanneer kies je nu voor welke vorm en waarom?

  • Persoonlijke lening: Een persoonlijke lening kies je wanneer je vooraf al weet hoeveel de nieuwe kozijnen kosten. Je leent vervolgens dat bedrag en betaalt dit in vaste termijnen terug. De persoonlijke lening kent een vaste rente die je in het geval van een lening voor kozijnen ook nog aftrekbaar is. 
  • Doorlopend krediet: Weet je nog niet wat het vervangen van alle kozijnen je gaat kosten? Dan kies je beter voor een doorlopend krediet. Je spreekt dan met de kredietverstrekker een maximaal bedrag af waarbinnen je onbeperkt mag opnemen en aflossen. Je betaalt bij het doorlopend krediet alleen een variabele rente over het daadwerkelijk opgenomen leendeel.

Let op! De verleiding is bij een doorlopend krediet groot om extra geld op te nemen voor andere doeleinden. Hierdoor leen je vaak meer dan je eigenlijk van plan was en zit je langer aan de lening vast!

Kozijnen financieren, Waar nog meer op letten?

Weet je welke leenvorm je kiest, dan is het nog zaak om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let dan speciaal op de rente, de voorwaarden en de looptijd van de lening:

  • Rente: Kies een lening met een zo laag mogelijke leenrente. Het verschil in rente tussen de duurste en goedkoopte lening loopt op tot wel 4 procent. Het loont dus echt om goed te vergelijken!
  • Voorwaarden: Maar kijk niet alleen naar de rente. Ook de voorwaarden die leenaanbieders hanteren kunnen ervoor zorgen dat een lening onverwacht duur uitvalt. Lees bijvoorbeeld of je tussentijds kosteloos extra mag aflossen of dat je dan een boeterente krijgt. Een andere voorwaarden die belangrijk is om te controleren is of de lening bij eventueel overlijden wordt kwijtgescholden of niet.
  • Looptijd: Een derde belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van de juiste lening is de looptijd. Een korte looptijd kent lagere maandlasten. Dit lijkt interessant, maar maakt de lening uiteindelijk wel duurder. Kies altijd voor een zo kort mogelijke looptijd tegen draagbare maandlasten. Dat scheelt je onder de streep een hoop geld.

Financiering kozijnen, hoeveel moet ik lenen?

Hoeveel het vervangen van je kozijnen precies kost is van meerdere factoren afhankelijk. Het is dan ook niet mogelijk om een exacte prijs op maat te geven. Wel geven we graag een indicatie van de totale kosten per vierkante meter, inclusief btw, montage en HR++ glas:

Soort kozijn Gem. incl. prijs per vierkante meter
Kunststof kozijnen 750 euro
Houten kozijnen 825 euro
Aluminium kozijnen 875 euro

(Prijzen stammen uit mei 2018)

Alternatieven kozijnen financieren

Sluit je liever geen lening af, dan zijn er ook nog een paar andere manieren om nieuwe kozijnen te financieren. Wij adviseren deze echter niet, omdat je vaak te maken krijgt met beperkende voorwaarden, hoge rentekosten of verborgen kosten. 

Betaalplan – Veel bedrijven bieden een betaalplan aan wanneer je kozijnen koopt. Op die manier betaal je de totale kosten verdeelt over een periode. Dit lijkt vaak een fijne oplossing wanneer je niet het totaalbedrag in een keer wilt of kunt betalen. Pas hier wel goed mee op! Vaak hebben deze regelingen een vrij hoge rente en ongunstige looptijd. Hierdoor ben je bijna altijd veel meer geld kwijt dan met een goedkope lening.

Hypotheek verhogen – Een andere mogelijkheid om je nieuwe kozijnen te financieren is door je hypotheek te verhogen. Dit is echter alleen mogelijk als je een overwaarde hebt op je huis. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het verhogen van je hypotheek.

Lening voor kozijnen vergelijken is heel makkelijk! Op Rente.nl vergelijk je in één oogopslag 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>