Lening voor badkamer

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 28 mei 2018

Veel mensen herkennen het wel; oude vergeelde tegeltjes, een enkele wastafel en nog een ouderwets douchegordijn. Hoog tijd om je badkamer te renoveren. Heb je nog niet genoeg gespaard en wil je geld lenen voor een nieuwe badkamer? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente, die in dit geval ook nog eens aftrekbaar is. Het loont wel om vooraf de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Let dan niet alleen op de laagste rente, maar kijk ook naar de voorwaarden en looptijd.

Geld lenen voor badkamer?
Op Rente.nl vergelijk je in één oogopslag 33 leningen van 15 kredietverstrekkers. Vergelijk en kies de best passende lening met de laagste rente.
Goedkoop lenen >>
 

Badkamer financieren – Waar op letten?

Nu de huizenmarkt al een tijdje op slot zit besluiten steeds meer mensen om hun eigen woning te verbouwen met behulp van een lening. Er zijn wel een aantal zaken waar je goed op moet letten:

  • Kies de laagste rente – Veel mensen sluiten nog altijd zonder te vergelijken en lening af bij de bank waar ze al hun bankzaken hebben lopen. Hierdoor betalen ze onnodig te veel. Het verschil tussen de hoogste en laagste rente is soms wel 4 procent.
  • Bepaal een gunstige looptijd – Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Klinkt aanlokkelijk. Bedenk wel dat hoe langer de looptijd is, des te langer betaal je rente. Een korte looptijd is altijd voordeliger dan een langere looptijd. 
  • Lees de voorwaarden – Er zijn een hele hoop leningen en elke lening heeft andere voorwaarden. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat een lening uiteindelijk goedkoop of onverwachts duur uitvalt. Kijk bijvoorbeeld of een lening vroegtijdig afgelost mag worden of dat er een boeterente tegenover staat en controleer of er sprake is van kwijtschelding van de schuld bij overlijden.

Badkamer financieren, hoeveel lenen?

Om een goede indicatie te krijgen van wat een nieuwe badkamer ongeveer kost, hebben we een aantal zaken voor je op een rij gezet. Let op! We hebben het hier over de gemiddelde prijs van een moderne badkamer van 9 m2 inclusief montage:

Ligbad 2.000 euro
Douchecombinatie 1.500 euro
Toilet 700 euro
Wastafelcombinatie 1.000 euro
Vloer en wand 2.000 euro
Overige materialen 400 euro
Totaal 7.600 euro


Het leenbedrag voor het plaatsen van een nieuwe badkamer bedraagt dus al snel 7.600 euro.

Alternatieven geld lenen voor badkamer

Naast de persoonlijke lening zijn er nog een paar manieren om een badkamer te financieren. Bijvoorbeeld het doorlopend krediet of het leasen van een badkamer. Beide vormen hebben zo zijn voordelen, maar ook nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

Doorlopend krediet: Een doorlopend krediet is vooral handig wanneer je niet precies weet hoeveel het renoveren van je badkamer gaat kosten en je dus flexibel wilt zijn voor wat betreft de financiering. Je mag bij een doorlopend krediet tot een vooraf afgesproken bedrag onbeperkt opnemen en aflossen. Het risico dat je meer leent dan strikt noodzakelijk is hierdoor sterk aanwezig. Bovendien is de rente flexibel en weet je vooraf niet wat de lening uiteindelijk kost.

Badkamer leasen: Tegenwoordig is het ook mogelijk om een badkamer te leasen. Je kunt dit vergelijken met kopen op afbetaling. Voor jou wordt een nieuwe badkamer geïnstalleerd en deze betaal je vervolgens in termijnen terug. Deze optie lijkt misschien aantrekkelijk, maar in feite is het een dure lening. Je betaalt altijd meer dan strikt nodig is voor je badkamer.

Badkamer financieren?Mensen die op Rente.nl vergelijken voordat ze een lening afsluiten, betalen elke maand gemiddeld 1,1% minder rente. Vergelijk en sluit af >>