Garagebox financieren

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 29 mei 2018

Wil je graag een garagebox kopen? Wij adviseren een persoonlijke lening. Je leent dan het bedrag dat de garagebox kost en betaalt dit in vaste termijnen tegen een vaste rente terug. Je weet vooraf exact waar je aan toe bent en komt niet voor financiële verassingen te staan. Wel is het slim om vooraf een goede vergelijking te maken. Let dan vooral op de hoogte van de rente, de looptijd en de voorwaarden van de lening.

Lening voor garagebox? Mensen die op Rente.nl vergelijken voordat ze een lening afsluiten betalen elke maand gemiddeld 1,1 procent minder rente. Goedkoop lenen >>

Financiering garagebox, waarop letten?

Ons advies is dus een persoonlijke lening. Maar wil je de best passende lening vinden, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten: 

  • Rente – Kies niet automatisch voor een lening bij je vaste bank. Vergelijk vooraf altijd het grootste aanbod leningen op rente. Het verschil tussen de laagste en hoogste rente is namelijk 4,4%. 
  • Voorwaarden – Kijk naast de rente ook goed naar de voorwaarden. Deze zorgen er in veel gevallen voor dat de lening duurder uitvalt dan vooraf gedacht. Let erop bijvoorbeeld op of je tussentijds extra mag aflossen en of bij overlijden de restschuld wordt kwijtgescholden of niet.
  • Looptijd – Kies altijd een zo kort mogelijke looptijd waarvan de maandlasten goed te dragen zijn. Over het algemeen geldt dat hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Dit lijkt gunstig. Maar met lagere maandlasten loopt de lening langer. Onder de streep ben je dus duurder uit. 

Garagebox financieren, hoeveel lenen?

De prijs van een garagebox verschilt per stad. In een wat kleinere gemeente betaal je bijvoorbeeld 10.000 euro voor een garagebox, terwijl je in een grotere stad al snel 50.000 euro kwijt bent. Zelf een garagebox bouwen op eigen grond? Dan moet je toch al snel rekening houden met een prijs tussen de 10.000 en 20.000 euro, afhankelijk van de grootte en mate van isolatie.

Lening garagebox aftrekbaar

Sluit je een lening af ter financiering van een garagebox, dan is de rente aftrekbaar als de garagebox vastzit aan je woning of op de grond rond je woning is geplaatst. Een garagebox is op dat moment namelijk een verbetering van je woning en verhoogt het de waarde van je huis. Staat de garagebox ergens anders, dan geldt het fiscale voordeel niet. 

Tip! Staat de garagebox op eigen terrein en verhoogt dit direct de waarde van je huis? Vergeet dan niet je woonverzekering aan te passen. Op vergelijkingssite Geld.nl zie je direct welke verzekeraar voor jouw woning de meest voordelige verzekering biedt.

Alternatief garagebox financieren

Naast de persoonlijke lening zijn er nog een paar manieren om de bouw van een garagebox te financieren:

Doorlopend krediet: Zelf een garagebox bouwen, maar weet je nog niet precies hoeveel geld je daarmee kwijt bent? Dan is een doorlopend krediet wellicht een goede optie. Met een doorlopend krediet mag je namelijk onbeperkt opnemen en aflossen tot een vooraf afgesproken bedrag. Het mooie hiervan is dat je alleen rente betaalt over het daadwerkelijk opgenomen deel. Valt de bouw van de garagebox goedkoper uit, dan betaal je over een lager bedrag rente.

Let op! Met een doorlopend krediet is de verleiding wel groot om het krediet aan te wenden voor andere doeleinden. Het gevaar dat je te veel leent en onnodig lang aan de lening vastzit is dus zeker aanwezig. Zelfdiscipline is dus wel vereist.

Meefinancieren in hypotheek: Naast een persoonlijke lening en het doorlopend krediet is er nóg een manier om de garagebox te financieren, namelijk via je hypotheek. Het voordeel hiervan is dat de rente waarschijnlijk lager ligt dan bij een lening. Nadeel is echter dat de het verhogen van je hypotheek kosten met zich meebrengt en dat je tussentijds niet extra mag aflossen.

Financiering garagebox aanvragen is heel makkelijk!Op Rente.nl vergelijk je 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>