Lening elektrische auto

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 11 juli 2018

Wil je graag elektrisch rijden, maar heb je nog niet genoeg geld gespaard? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent eenmalig een bepaald bedrag en betaalt dit in vaste termijnen en tegen een vaste rente terug. Wel is het verstandig eerst een vergelijking te maken. Let daarbij niet alleen op de rente, maar kijk ook goed naar de verschillende voorwaarden en looptijd. Heb je deze drie punten gecheckt, dan sluit je met een gerust hart een passende lening af voor je elektrische auto.

Groene autolening afsluiten? Mensen die op Rente.nl vergelijken voordat ze een lening afsluiten betalen elke maand gemiddeld 1,1 procent minder rente. Goedkoop lenen >>

Lening elektrische auto, waar op letten?

Zoals gezegd loont het om een goede vergelijking te maken. Maar waar moet je dan precies op letten bij een persoonlijke lening als we het hebben over rente, voorwaarden en looptijd?

  • Rente – Maak je een vergelijking op Rente.nl, dan staat in het resultatenoverzicht altijd de lening met de laagste rente bovenaan. Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste kredietverstrekker loopt op tot wel 4 procent. Het loont dus om niet blindelings naar je vaste bank te gaan, maar om eerst het grootste aanbod kredietverstrekkers te vergelijken.
  • Voorwaarden – De laagste rente is niet het enige dat de uiteindelijke prijs van de lening bepaalt. Gunstige voorwaarden zorgen ervoor dat je niet voor onaangename financiële verassingen komt te staan. Controleer bijvoorbeeld of je kosteloos extra mag aflossen en of de restschuld bij overlijden wordt kwijtgescholden. Dit voorkomt extra kosten waar je vooraf geen rekening mee houdt.
  • Looptijd – Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Dit wil echter niet zeggen dat je uiteindelijk minder betaalt. Juist niet. Kies altijd een zo kort mogelijke looptijd tegen betaalbare maandlasten.  

Tip! Verwacht je vier jaar in de elektrische auto te rijden? Stem dan de looptijd hierop af. Je wilt tenslotte niet een lening aflossen terwijl je de elektrische auto niet meer in het bezit hebt.

Elektrische auto financieren, hoeveel heb ik nodig?

Om tegenwoordig elektrische te rijden moet je nog steeds diep in de buidel tasten. Wel komen er steeds meer volledig elektrische personenauto’s op de markt. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. (Informatie is van 31-05-2018)

Merk Actieradius Vanaf prijs in euro's
Citroën C-Zero 150 km 22.360
Peugeot iOn 150 km 22.360
Smart ForTwo Electric Drive 160 km 23.466
VW e-Up 160 km 27.501
Renault Zoe 210/400 km 30.390
Hyundai IONIQ electric 280 km 32.750
Nissan Leaf 378 km 33.990
Kia Soul EV 212 km 34.455
VW e-Golf 300 km 38.970
Opel Ampera-e 520 km 40.995
Mercedes B-Klasse Electric Drive 200 km 41.624
Tesla Model S 442/632 km 81.285
Tesla Model X 417/565 km 93.335

 

Alternatief persoonlijke lening elektrische auto

Een andere mogelijkheid om een elektrische auto te financieren is door deze te leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand waarmee de kosten voor aanschaf, onderhoud en verzekering gedekt zijn. Het is zeker een interessante optie om zonder veel eigen geld elektrisch te rijden. Nadeel is echter wel dat de leasemaatschappij eigenaar van de auto blijft. In feite huur je dus een elektrische auto. 

Tip! Dek het risico van je lening af met een all risk autoverzekering. Mocht er iets met de auto gebeuren, ontvang je in ieder geval een vergoeding om de lening af te lossen! Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl geeft je direct inzicht in welke aanbieder voor jouw elektrische auto de goedkoopste lening biedt.

Een lening voor een elektrische auto aanvragen is heel makkelijk! Op Rente.nl vergelijk je in één oogopslag 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>