Geld lenen voor motor

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 24 maart 2017

Een nieuwe motor kost al snel tienduizenden euro's. Heb je niet genoeg spaargeld om een motor te kopen? Geld lenen voor motor is dan een goede optie. Welke mogelijkheden voor een motor lening heb je en waar moet je nog meer op letten bij een lening voor je motor?

Geld lenen voor motor? 
Vergelijk het grootste aanbod leningen en vind de goedkoopste die er is. Sluit online af en bespaar direct. Geld lenen vergelijken >>

Lening voor motor

Allereerst is het van belang dat je de juiste leenvorm kiest. Hierbij heb je de keuze uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Geld lenen motor - Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is de meest geschikte leenvorm. Je weet immers precies hoeveel geld je nodig hebt. Een persoonlijke lening kent namelijk een vaste rente en looptijd. Reeds afgeloste bedragen opnieuw opnemen is onmogelijk, waardoor je van tevoren de garantie hebt dat je de lening na een vooraf besproken periode hebt afgelost. Zo kun je de looptijd van de lening dus heel eenvoudig afstemmen op de levensduur van de motor en voorkom je dat je nog voor een lening betaalt van een motor die je niet meer rijdt.

Motor lening - Doorlopend krediet

Je kunt je motor ook financieren door een doorlopend krediet af te sluiten. Een doorlopend krediet kent een variabele rente. Binnen de afgesproken kredietlimiet mag je bedragen opnemen, aflossen en weer opnemen. Hierdoor kent het doorlopend krediet geen vaste looptijd, waardoor je deze dus niet kunt afstemmen op de levensduur van je motor. Daar staat tegenover dat de rente van een doorlopend krediet doorgaans net wat lager ligt dan de rente van een persoonlijke lening.

Motor op afbetaling - Lease

Je kunt de motor ook op afbetaling kopen of leasen. In het eerste geval hoef je het aankoopbedrag niet ineens te betalen, maar verspreid je de betaling over een bepaalde periode. Je betaalt de verkoper van de motor bijvoorbeeld elke maand een bepaald bedrag, net zolang totdat je de motor hebt afbetaald. Houd er wel rekening mee dat de rente van een koop op afbetaling vaak hoger ligt dan de rente van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Tot slot is leasen een optie. Wanneer je een motor least, huur je hem eigenlijk. De leasemaatschappij stelt tijdens een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs de motor aan je ter beschikking.

Ben je geïnteresseerd in een koop op afbetaling of leasen? Vraag dan de verkoper van de motor naar de mogelijkheden.

Geld lenen voor motor – Hoeveel moet je lenen?

Nadat je de keuze voor een leenvorm hebt gemaakt, bereken je hoeveel je daadwerkelijk wilt lenen. Verschillende factoren beïnvloeden de hoogte van het leenbedrag. Denk hierbij aan het aankoopbedrag van de motor zelf, de inruilwaarde van je eventuele oude motor, het bedrag dat je zelf inlegt en eventuele accessoires en/of motorkleding. Onderstaande tabel laat zien hoe je de hoogte van je leenbedrag berekent.

Tabel 1: Leenbedrag berekenen Voorbeeld
Aankoopbedrag motor 15.000 euro
Motorkleding en/of accessoires 1.250 euro
Totale kosten 16.250 euro
Inruilwaarde oude motor 2.000 euro
Eigen inleg 3.250 euro
Gewenst leenbedrag 11.000 euro


Lening voor motor? Let ook op de verzekering!

Wanneer je de motor eenmaal hebt gekocht, dien je hier direct een verzekering voor af te sluiten. Als je je motor financiert met een lening, is het belangrijk om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Mocht er namelijk onherstelbare schade ontstaan, dan blijf je bij een onvoldoende dekking betalen voor de lening terwijl je de motor niet meer kunt rijden. 

Goedkoop lening voor motor afsluiten? Vergelijk online op rente en voorwaarden en kies de lening met de laagste rente. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt! Goedkoop geld lenen >>