Tiny house financieren

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 29 mei 2018

Heb je de wens om volledig zelfvoorzienend en midden in de natuur te wonen? Dan is een tiny house misschien wel iets voor jou. Er is alleen één obstakel, een tiny house is verrijdbaar en niet van baksteen. Een hypotheek afsluiten is dus geen optie. Gelukkig financier je een tiny house eenvoudig met een lening. Er zijn dan wel een aantal zaken waar je goed op moet letten.

Lening voor tiny house? Mensen die op Rente.nl vergelijken voor ze een lening afsluiten betalen elke maand gemiddeld 1,1 procent minder leenrente. Goedkoop lenen >>

Tiny House financieren, kies leenvorm

Als je geld leent voor een tiny house heb je eigenlijk de keuze uit twee verschillende leenvormen; een persoonlijke lening en het doorlopend krediet. 

• Een persoonlijke lening kies je wanneer je vooraf weet hoeveel het tiny house je gaat kosten. Je leent dan een bedrag en lost het in vaste termijnen en tegen een vaste rente af.
• Weet je nog niet exact hoeveel het beoogde tiny house kost, dan sluit je beter een doorlopend krediet af. Je mag dan onbeperkt opnemen en aflossen tot een vooraf afgesproken limiet. Het mooie hiervan is dat je alleen rente betaalt over het daadwerkelijk opgenomen deel.

Vergelijk leenaanbieders voor financiering Tiny house

Weet je welke leenvorm je voorkeur heeft? Ga dan niet direct naar je vaste bank, maar vergelijk eerst het grootste aanbod kredietverstrekkers op rente en voorwaarden. Die zorgen er namelijk voor dat de lening duurder of juist goedkoper uitvalt dan gedacht. 

Tiny house financieren – Let op de voorwaarden!

Veel mensen kijken niet kritisch naar de voorwaarden die kredietverstrekkers hanteren. Dit zorgt er vaak voor dat ze te maken krijgen met onverwachte kosten. Let er bijvoorbeeld altijd op of je tussentijds kosteloos extra mag aflossen en of bij sterfte het resterende leendeel wordt kwijtgescholden of niet. 

Ga voor de kortste looptijd financiering Tiny house

Als laatste is het nog slim om kritisch naar de looptijd van de leningen te kijken. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten. Dit lijkt gunstig, maar is het niet. Je betaalt weliswaar minder rente, maar wel over een langere periode. Dit pakt uiteindelijk altijd duurder uit. Kies liever een zo kort mogelijke looptijd met een acceptabele rente. 

Let op! Het verschil in rente tussen de goedkoopste en duurste kredietverstrekker kan zomaar oplopen tot ruim 4 procent! Vergelijken loont dus echt de moeite!

Financieren tiny house, hoeveel lenen?

Hoeveel je exact moet lenen voor een tiny house ligt eraan of je het tiny house zelf bouwt of laat bouwen. Ga je zelf een tiny house bouwen, dan ben je soms al klaar met 20.000 euro. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe groot en luxe je het tiny house maakt. Wanneer je liever een tiny house laat bouwen zijn de kosten ineens een stuk hoger. Denk dan aan een minimale prijs van 50.000 euro.

Financiering tiny house aanvragen is heel makkelijk!Op Rente.nl vergelijk je in één oogopslag 33 leningen van 15 verschillende kredietverstrekkers. Kies de best passende en sluit direct de lening met de laagste rente af. Start vergelijken >>