Creditcard met BKR

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op 15 augustus 2017

Een creditcard aanvragen met negatieve BKR-registratie is meestal erg lastig. Creditcardmaatschappijen gaan er namelijk van uit dat je het geleende bedrag niet meer kunt terugbetalen, omdat je al ergens een betalingsachterstand hebt. Wil je toch een creditcard aanvragen, dan heb je twee opties: de negatieve registratie laten verwijderen of een prepaid creditcard aanschaffen.

Tip! Vanaf mei 2018 mag je één keer per jaar gratis je gegevens opvragen bij het BKR. Na aanvraag duurt het wel nog vier weken voor je het overzicht ontvangt.  

Creditcard aanvragen met BKR registratie

De beste oplossing is natuurlijk het verwijderen van je negatieve registratie. Een negatieve BKR-registratie heeft tenslotte niet alleen nadelige gevolgen voor een creditcard, maar kan ook belemmerend werken bij het aanvragen van een lening. Je kunt een BKR-notering laten verwijderen door de betalingsachterstand weg te werken of door een regeling met de schuldeiser te treffen. Meer informatie hierover lees je op de site van het BKR.

Creditcard aanvragen met BKR - Prepaid Creditcard

Lukt het je niet om de BKR-registratie te laten verwijderen en wil je toch een creditcard aanschaffen, bijvoorbeeld voor betalingen op vakantie? Dan is een prepaid creditcard een goed alternatief. Een prepaid creditcard werkt eigenlijk hetzelfde als een gewone creditcard, alleen met het grote verschil dat je zelf saldo op de creditcard moet zetten. Je kunt het dus zien als een chipkaart, waarbij je het saldo zelf opwaardeert.

Het grote voordeel van een prepaid creditcard is dat je geen rente betaalt. Je sluit immers geen lening af, maar stort zelf een bepaald bedrag op de kaart. Maar dat wil niet zeggen dat een prepaid creditcard geheel kosteloos is. Je betaalt namelijk niet alleen eenmalige aanschafkosten, maar (soms) ook:

  • Transactiekosten, oplopend tot 1,75 procent van het bedrag
  • Commissie op wisselkoers, ongeveer 2 procent
  • Kosten bij geldopname, die liggen tussen de 1 en 4 euro

Tip! Vergelijk hier alle aanbieders van prepaid creditcard op kosten en voorwaarden.