Lenen voor doel

Leningen worden voor verschillende doeleinden afgesloten: de een schaft er een auto mee aan, de ander financiert er een verbouwing mee. Het doel van de lening bepaalt vaak welke leenvorm er gekozen wordt. Zo past een doorlopend krediet beter bij leendoelen waarbij van tevoren niet precies duidelijk is wat de kosten zullen zijn. Een persoonlijke lening sluit je daarentegen af als je precies weet hoeveel je nodig hebt. Meer informatie en tips over lenen voor een specifiek doel lees je in onderstaande artikelen.

Artikelen en achtergrond Lenen voor doel

Elektrische fiets financieren
Redactie Rente.nl

Zoek je een lening voor een elektrische fiets? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent het bedrag dat de elektrische fiets kost en betaalt deze in vaste termijnen en tegen een vaste rente terug. Zo weet je vooraf exact waar je aan toe bent. We raden wel altijd aan om een eerst goede vergelijking te maken om de best passende lening voor je elektrische fiets te vinden. Let dan speciaal op de rente, de voorwaarden en de looptijd.

Lees verder
Lening deeltijdstudie
Redactie Rente.nl

Wil je naast je baan een deeltijdstudie volgen en maak je geen kans op een lening via DUO? Dan is een persoonlijke lening het beste alternatief. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente en betaalt deze in termijnen terug. Op die manier weet je vooraf exact wat de lening voor je deeltijdstudie kost. Kies echter niet zomaar een lening bij de eerste de beste bank of kredietverstrekker, maar vergelijk eerst online het grootste aanbod leningen. Het verschil tussen de hoogste en laagste rente is namelijk ruim 4 procent!

Lees verder
Lening isolatie woning
Redactie Rente.nl

Je huis verduurzamen maar nog niet genoeg geld gespaard? Een persoonlijke lening biedt uitkomst. Je leent een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Bovendien is de rente die je betaalt in de meeste gevallen aftrekbaar. Je weet dus niet alleen waar je aan toe bent, het is financieel ook nog interessant. Voor je een isolatielening afsluit is het wel zaak om een goede vergelijking te maken. Let dan niet alleen op rente, maar ook op looptijd en voorwaarden. Lening voor isolatie, waar op letten?

Lees verder
Lening voor kozijnen
Redactie Rente.nl

Of je nu kiest voor hardhouten kozijnen of voor onderhoudsvrije kunststof kozijnen, feit is dat het een prijzige investering is. Zijn je kozijnen aan vervanging toe, maar heb je nog niet genoeg geld gespaard? Dan is geld lenen voor kozijnen een goede optie. De meest voor de hand liggende leenvorm is dan de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. Als je kiest voor een van deze opties zijn er wel een aantal zaken waar je goed op moet letten!

Lees verder
Geld lenen voor inboedel
Redactie Rente.nl

Eens in de zoveel jaar wil je het liefst al je oude meubels de deur uitdoen en een compleet nieuwe inrichting kopen. Maar zoals met alles kost ook dit een hoop geld. Geld lenen voor een nieuwe inboedel is dan een reële optie. Als lening adviseren wij in dat geval een persoonlijke lening. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente. Deze betaal je terug in termijnen, waardoor je exact weet waar je aan toe bent. Omdat meubels van zichzelf al duur genoeg zijn, is het wel belangrijk dat je niet te veel betaalt voor je lening. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod leningen. Let dan niet alleen op laagste rente, maar kijk ook goed naar de looptijd en voorwaarden.

Lees verder
Lening voor badkamer
Redactie Rente.nl

Veel mensen herkennen het wel; oude vergeelde tegeltjes, een enkele wastafel en nog een ouderwets douchegordijn. Hoog tijd om je badkamer te renoveren. Heb je nog niet genoeg gespaard en wil je geld lenen voor een nieuwe badkamer? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent dan een vast bedrag tegen een vaste rente, die in dit geval ook nog eens aftrekbaar is. Het loont wel om vooraf de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Let dan niet alleen op de laagste rente, maar kijk ook naar de voorwaarden en looptijd.

Lees verder
Lening voor zwembad
Redactie Rente.nl

Is het je wens een eigen zwembad te hebben en wil je het zwembad financieren met een lening? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent dan namelijk een vast bedrag tegen een vaste rente. Zo weet je precies hoeveel de lening voor je zwembad uiteindelijk kost. Om er zeker van te zijn dat je niet onnodig veel betaalt, raden wij ook aan om online persoonlijke leningen te vergelijken. Let dan vooral op de laagste rente, de beste voorwaarden en een gunstige looptijd. Persoonlijke lening zwembad, waar op letten?.

Lees verder
Lening elektrische auto
Redactie Rente.nl

Wil je graag elektrisch rijden, maar heb je nog niet genoeg geld gespaard? Dan adviseren wij een persoonlijke lening. Je leent eenmalig een bepaald bedrag en betaalt dit in vaste termijnen en tegen een vaste rente terug. Wel is het verstandig eerst een vergelijking te maken. Let daarbij niet alleen op de rente, maar kijk ook goed naar de verschillende voorwaarden en looptijd. Heb je deze drie punten gecheckt, dan sluit je met een gerust hart een passende lening af voor je elektrische auto.

Lees verder