Hypotheek oversluiten

In sommige gevallen kan het aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker, of om hem om te zetten naar een andere hypotheekvorm. Betere voorwaarden bij een andere hypotheekverstrekker kan bijvoorbeeld een reden zijn om je hypotheek over te sluiten. Maar hoe werkt een hypotheek oversluiten precies en waarop moet ik letten? In onderstaande artikelen lees je meer uitleg en tips over een hypotheek oversluiten.

Artikelen en achtergrond Hypotheek oversluiten

Boeterente aftrekbaar?
Redactie Rente.nl

Is de boeterente hypotheek aftrekbaar en hoe werkt dat precies?  Je hypotheek oversluiten naar een andere hypotheek levert soms een mooie besparing in rente op of betere voorwaarden. Maar voordat je profiteert van deze besparing, betaal je verschillende kosten voor het oversluiten. Zijn er bij het oversluiten van een hypotheek ook kosten die je mag aftrekken van je belastbaar inkomen? Is bijvoorbeeld de boeterente aftrekbaar? Je leest er over in onderstaand artikel.

Lees verder
Hypotheek oversluiten boete
Redactie Rente.nl

Huiseigenaren sluiten om verschillende redenen de hypotheek wel eens over naar een andere hypotheekverstrekker. Een belangrijke reden is de hypotheekrente: als een andere hypotheekverstrekker een lagere rente rekent, levert het oversluiten een mooie besparing op. Maar ook de voorwaarden kunnen een reden zijn om je hypotheek over te sluiten. Helaas krijg je vaak ook een boete als je je hypotheek oversluit. Lees alles over hypotheek oversluiten boete in onderstaand artikel.

Lees verder